Dragos Bucur, semnal de alarma in privinta adoptiilor: Stiti ca fetita pe care am adoptat-o este de etnie roma?

/ / Modificat: 2018-10-12
Dragos Bucur, semnal de alarma in privinta adoptiilor: Stiti ca fetita pe care am adoptat-o este de etnie roma?

Actorul Dragos Bucur si sotia lui Dana Nalbaru au adoptat anul trecut o fetita pe nume India Roxana. Cei doi au facut acest gest in cea mai mare discretie. Nimeni nu a stiut despre marirea familei lor, pana in momentul in care ei au decis sa faca publice primele imagini cu noul copil din viata lor.

View this post on Instagram

Actorul si sălbaticii

A post shared by Dragos Bucur (@dragosb_online) on Feb 4, 2018 at 11:25am PST

Invitat in cadrul unei emisiuni TV, Dragos Bucur a vorbit deschis despre adoptia fiicei sale si a oferit detalii despre procesul de adoptie, in timpul caruia s-a lovit de discriminare.

"Exista discriminare in Romania. Stiti ca fetita noastra mijlocie, India Roxana, este de etnie roma. In timpul procesului de adoptie exista intalniri de grup la care vin mai multe familii si discuta. Din 12 familii, 11 nu voiau sa auda de un copil de etnie roma. Nu ca nu voiau sa adopte, nu voiau sa auda. Au scris pe hartie ca nu vor copil de etnie roma. Mi se pare o oglinda a societatii noastre, are legatura cu etnia, cu orientarea sexuala, cu alegerile religioase. Traim intr-o tara...", a declarat Dragos Bucur.

Actorul a marturisit ca este uimit de faptul ca foarte multa lume se plange ca procesul de adoptie a unui copil este foarte dificil in Romania, insa nimeni nu vorbeste despre pretentiile nerealiste pe care le au unele familii atunci cand vor sa adopte un copil.

"Cei care spun ca e complicat sunt cei care au niste cerinte greu de indeplinit, ei vin si scriu pe foaie: vreau un copil blond, cu ochi albastri, de sex feminin, intre 6 luni si un an si doua luni, nascut in zodia Leu si, fara sa exagerez, din tata intelectual, mama studenta, nascut in Muntenia. Pe cuvantul meu. Evident ca e greu asa".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii vedete Adoptie copii

Articole recomandate

Citeste si despre