Din ce sunt facute iaurturile din Romania. Ce iaurturi ar trebui sa consume copiii

| | Modificat: 2019-04-15 14:51:03

Cel mai recent studiu facut de Asociatia Pro Consumatori, care a verificat etichetele produselor lactate de tip iaurt care ajung pe mesele romanilor, in conditiile in care acestea se afla in topul preferintelor consumatorilor, arata ca doar unul din 10 tipuri de iaurt este fabricat 100% din lapte romanesc si doua din 10 contin adaosuri proteice.

iaurturi-nesanatoase

Mai mult, noua din zece tipuri de iaurt sunt fabricate din lapte standardizat, un lapte prelucrat agresiv, asupra caruia operatorul economic aplica anumite procese precum extractia grasimilor sau adaugarea unor concentrate proteice, lapte praf sau grasimi de lapte.

"Cele mai sanatoase iaurturi care pot fi consumate de catre copii, in primul rand, sunt cele care sunt fabricate din lapte romanesc. Pentru a le identifica pe acestea, consumatorul trebuie sa gaseasca pe eticheta iaurtului mentiunea . Aceasta mentiune se foloseste, potrivit legii, numai de catre procesatorii din industria laptelui care folosesc 100% lapte romanesc la fabricarea iaurtului respectiv. Consumatorii romani nu trebuie sa fie indusi in eroare de mentiunea . Produs in Romania poate ascunde faptul ca la fabricarea acelor iaurturi s-a folosit lapte din afara tarii sau ca s-a folosit lapte amestecat, adica lapte din afara tarii amestecat cu lapte din Romania", a explicat conferentiarul Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori, potrivit Adevarul.

Acesta spune ca iaurturile care contin, in afara de lapte, si proteine din lapte sau grasime din lapte nu sunt recomandate.

"Ingredientele respective arata faptul ca acel produs este, sa spunem asa, denaturat, adica se indeparteaza foarte mult de reteta iaurtului clasic. Iaurtul are doar doua ingrediente: lapte si culturi lactice vii, nicidecum adaosuri sub forma de proteine, sub forma de grasimi, sub forma de smantana," a mai spus presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Specialistul mai precizeaza ca un iaurt ar trebui sa aiba grasimea laptelui din care este fabricat.

Taguri Iaurt Iaurt alimentatie copii Alegere iaurt

Articole recomandate

Biomicin Forte - antibiotic natural.
Biomicin Forte - antibiotic natural.

Antibacterian natural impotriva infecțiilor respiratorii. Formula pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator. Acționeaza si impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Silueta perfecta  Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.
Silueta perfecta Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.

Ajuta la scaderea poftei de mancare, menținerea senzației de sațietate, fara reacții adverse.

Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.
Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.

Ajuta la scaderea in greutate, arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism.

Citeste si despre