Decizie finala. Cum se vor distribui elevii in clasa pregatitoare

/ / Modificat: 2020-02-26
Decizie finala. Cum se vor distribui elevii in clasa pregatitoare

Clasele pregatitoare se vor forma dupa finalizarea procesului de inscriere, in perioada 1 septembrie-4 septembrie 2020, numai in ordinea alfabetica a numelor copiilor.

Decizia finala, care elimina posibilitatea constituirii claselor prin tragerea la sorti a numelor copiilor, a fost luata de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, potrivit edupedu.ro.

Cum se vor distribui copiii in clasa pregatitoare

"Toti elevii inscrisi in unitatea de invatamant vor fi ordonati alfabetic, realizandu-se 2 liste organizate pe criteriul de gen.

Distribuirea acestora pe clase se face in ordine alfabetica, cate un elev la fiecare clasa existenta (primul copil va fi cuprins in clasa pregatitoare A, al doilea copil, in clasa pregatitoare B, pana la ultima clasa, dupa care se reia repartizarea, urmatorul copil fiind cuprins in clasa pregatitoare A si tot asa).

Pentru a se asigura echilibrarea claselor constituite, acest algoritm se aplica separat celor 2 liste organizate pe criteriul de gen," se arata in procedura aprobata de ISMB.

In cazul copiilor gemeni/tripleti, parintele sau tutorele legal instituit/reprezentantul legal depune o declaratie la unitatea de invatamant prin care precizeaza daca doreste repartizarea fratilor in aceeasi clasa sau in clase diferite.

"In situatia in care parintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal doreste inscrierea fratilor in aceeasi clasa, acestia vor fi repartizati in clasa in care a fost distribuit primul dintre frati," au stabilit inspectorii.

Daca un copil cu cerinte educationale speciale (CES) este distribuit intr-o clasa in care a mai fost distribuit un alt elev cu CES, acesta va fi distribuit in clasa imediat urmatoare.

Sursa: edupedu.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clasa pregatitoare Inscriere

Articole recomandate

Citeste si despre