Decizia de a deschide scolile pe 14 septembrie ar putea fi luata de scoli sau de autoritatile locale

/ / Modificat: 2020-07-15
Decizia de a deschide scolile pe 14 septembrie ar putea fi luata de scoli sau de autoritatile locale

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a facut un nou anunt in ceea ce priveste redeschiderea scolilor in toamna, in contextul pandemiei de coronavirus. 

Ministrul a declarat ca este posibil ca decizia de a deschide scolile pe 14 septembrie ar putea fi luata de scoli sau de autoritatile locale. 

Anisie a spus ca avem un numar tot mai mare de imbolnaviri si ca inca asteapta din partea Ministerului Sanatatii normele sanitare. in functie de acestea pot fi anuntate si deciziile. 

"Dupa cum observati situatia nu este chiar foarte buna. Exista de la o zi la alta un numar tot mai mare de imbolnaviri. Se ia in calcul si o astfel de varianta. Sa descentralizam decizia chiar mergand pana la nivelul unitatilor de invatamant”, a declarat Monica Anisie, la „Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani in educatie in Romania. Unde suntem si unde vrem sa ajungem?”, organizata de World Vision Romania.

O descentralizare a decizie de deschidere sau nu a scolii si in ce conditii ar insemna ca fiecare unitate sa poata evalua situatia din localitate sau din zona sa si daca nu sunt cazuri de infectare sa poata deschide portile pentru toti elevii, cu distantare fizica si norme sanitare, iar daca sunt multe cazuri, scoala sa ramana inchisa si educatia sa fie online.

Un exemplu de descentralizare a fost anuntat de Republica Modova. Autoritatile de la Chisinau au anuntat ca decizia de deschidere a scolilor va fi luata de fiecare autoritate locala in parte.

Ministerul Educatiei pregateste o Ordonanta de urgenta 

Ministerul Educatiei pregateste o Ordonanta de urgenta prin care se vor stabili masurile pe care trebuie sa le ia autoritatile cand incepe scoala „daca situatia epidemiologica impune desfasurarea in continuare a cursurilor in sistem online”, a declarat ministrul Educatiei, 

"Vom pregati o Ordonanta de urgenta prin care sa stabilim masurile pe care trebuie sa le luam in aceasta perioada daca situatia epidemiologica impune desfasurarea in continuare a cursurilor in sistem online. Ordonanta va cuprinde toate masurile necesare pentru ca elevul sa nu fie in niciun fel prejudiciat si sa aiba acces la educatie", a precizat ministrul Educatiei. 

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre