De profesie tatic


Tatii romani au inceput sa isi ia concediu pentru cresterea copiilor. Din motive financiare sau pur si simplu din placere, din ce in ce mai multi barbati prefera sa stea acasa si sa-si creasca bebelusii, in timp ce sotiile preiau carma familiei si aduc bani in casa. Tatal isi poate lua acest concediu, dupa ce mama a primit cele 42 de zile de concediu de lauzie. Psihologii asociaza fenomenul concediului paternal cu schimbarile prin care a trecut societatea in ultimii ani.

In luna ianuarie 2006, din cele 166.000 de dosare depuse la directiile de munca din toata tara pentru concediu post-natal, 29.300 erau solicitate de tati. In martie 2007, numarul lor a crescut. Astfel, din peste 210.000 de dosare, 42.100 erau cereri de concedii paternale. Barbatii care se intorc la serviciu inainte de terminarea concediului de doi ani solicitat initial, primesc un stimulent de 100 de lei lunar.

Sursa: ProTV
24 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul