De luni, elevii vor circula gratuit cu transportul in comun

/ / Modificat: 2019-02-10
De  luni, elevii vor circula gratuit cu transportul in comun

Potrivit Primariei Capitalei de luni, 11 februarie, elevii care care locuiesc in Bucuresti vor circula gratuit cu transportul in comun. Aceasta solutie a fost adoptata cu ajutorul Societatii de Transport Bucuresti. De aceasta gratuitate vor beneficia si elevii care locuiesc in judetul Ilfov. 

Pentru a obtine abonamente gratuite pentru transportul in comun, elevii trebuie sa indeplineasca cateva conditii conform declaratiilor facute de reprezentantii Primariei Capitalei: 

''Si elevii care locuiesc in Judetul Ilfov vor beneficia de acest drept, in plus vor putea beneficia si de un abonament lunar valabil pe linia regionala de domiciliu. Gratuitatea se aplica doar pentru abonamentul urban general si pentru cel valabil pe linia regionala de domiciliu si se acorda numai pentru elevii din invatamantul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecventa redusa), primar, gimnazial, liceal si profesional, care au varsta pana la 18 ani sau pana la finalizarea studiilor liceale/ profesionale"

Abonamentele pentru elevii din clasele pregatitoare se vor elibera in baza unei adeverinte doveditoare, a carnetului de elev, cu stampila unitatii de invatamant acreditate autorizate pentru anul in curs si copie dupa certificatul de nastere.

Abonamentele elevilor de peste 14 ani se vor elibera tot in baza unei adeverinte  doveditoare pentru anul in curs si copie dupa actul de identitate.

Aceste abonamente se vor reincarca lunar pe cardurile elevilor, nefiind nevoie de reinnoirea cardurilor vechi, detinute deja de acestia. 

Cardurile deja existente vor fi utilizate pana la data de expirare,apoi vor putea fi incarcate gratuit la unul dintre Centrele de Emitere si Reincarcare Carduri STB SA.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elevi transport

Articole recomandate

Citeste si despre