Daca esti pretentios ai noroc in dragoste

/ / Modificat: 2007-02-27
Daca esti pretentios ai noroc in dragoste





 

Trebuie sa fii cu adevarat pretentios daca vrei o viata amoroasa sanatoasa. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat la Universitatea Northwestern. Cercetatorii au constatat ca persoanele care au acceptat orice potential partener au fost, deseori, respinse. "Daca nu-ti selectezi bine partenerul si accepti orice oferta, lumea o sa-si dea seama si o sa creada ca esti prea disperat sa ai o relatie", considera Eli J. Finkel, coautor al studiului.

Ani de zile, expertii in relatiile de cuplu au crezut ca una dintre cele mai bune metode de a face pe cineva sa te placa, chiar si intr-o prietenie platonica, ar fi sa spui ca placi persoana respectiva.Noul studiu infirma aceasta teorie. Psihologul avertizeaza ca si cea mai mica urma de disperare nu va mai face atragator. In cadrul studiului, participantii au fost rugati sa vorbeasca timp de patru minute cu 9 sau 13 persoane de sex opus, toate potentiali "parteneri". Selectivitatea s-a dovedit a fi cruciala pentru a te alege cu cel mai bun partener, spune Paul Eastwick de la Universitatea Northwestern din Evanston. Acesta a spus ca s-a constatat ca daca tinzi sa placi pe toata lumea, atunci tinzi sa cazi tu in dizgratie.

Psihologii sunt de parere ca este important sa faci o intalnire sa fie unica sau speciala chiar daca dureaza doar cateva minute. Unii dintre studentii participanti la studiu, desi nu aveau nici un sfat solid, totusi, s-au bazat pe atractia pentru persoana de sex opus si acest lucru a mers.

Citeste tot articolul in: Gandul

27 Februarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre