Cum te descurci cu un copil agresiv
 

Anunta-l dinainte care este pedeapsa in cazul in care nu se poarta frumos si tine-te intotdeauna de cuvant. Chiar daca dau vina pe desenele animate violente, pe filme sau pe copiii vecinilor, multi parinti nu stiu cum sa reactioneze atunci cand sunt confruntati cu un comportament agresiv al copiilor lor prescolari. Copiii mici iubesc sa fie in centrul atentiei, chiar daca asta inseamna sa fie certati dupa ce fac o fapta urata.

In acest caz, ei trebuie sa inteleaga ca daca sunt agresivi nu vor capata mai multa atentie. Dar pentru ca muscatul si lovitul celorlalti copii nu pot fi tratate cu indiferenta, trebuie sa stie dinainte care este pedeapsa si sa o primeasca intotdeauna cand se poarta urat. In plus, trebuie laudati si recompensati cand se joaca frumos cu ceilalti copii, astfel incat sa inteleaga ca acesta este comportamentul dorit. „De cele mai multe ori, un astfel de comportament agresiv al copiilor mici este o metoda de a capata ceea ce isi doresc”, explica David Cottrell, specialist in psihiatria copiilor si adolescentilor, de la Universitatea Leeds din Marea Britanie.


(Sabina Nicolae)

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei   

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul