Cum sa devii asistent maternal profesionist


Pot depune cerere pentru angajare ca asistenti maternali profesionisti atât femeile, cât si barbatii. Ulterior, angajatii Serviciului de Asistenta Maternala din cadrul Directiei de Asistenta Sociala vor efectua o evaluare sociala a persoanei solicitante, care consta în vizite la domiciliul acesteia, discutii cu membrii familiei sale, vecini, prieteni si o evaluare psihologica, ne-au informat reprezentantii DGASPC.

Este necesar ca persoanele interesate sa aiba un spatiu disponibil adecvat pentru cresterea si dezvoltarea copilului si sa prezinte o stare buna de sanatate. Pentru fiecare copil aflat în îngrijirea asistentului maternal profesionist se acorda produse de echipament, cazarmament, materiale igienico-sanitare, rechizite, alocatii de hrana si de plasament si se deconteaza atât cheltuielile pentru plata întretinerii, cât si cele legate de serviciile de asistenta medicala.

Persoana care devine asistent maternal profesionist va fi angajata cu carte de munca, va primi salariu fix, la care se adauga sporurile aferente.

Primirea unui copil în plasament se poate face doar dupa obtinerea unui atestat. Copilul va fi îngrijit pâna în momentul în care autoritatile vor gasi o masura de protectie definitiva pentru acestia: integrarea în familie sau adoptia.

65 de posturi de asistent maternal sunt vacante în sectorul 6. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul D.G.A.S.P.C. sector 6 din soseaua Orhideelor Nr. 2D, sector 6, Bucuresti sau la numerele de telefon: 317.63.11, 317.63.12, interi or 14.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul