Copiii cu dizabilitati vor avea asistenti maternali profesionisti

/ / Modificat: 2019-05-14
Copiii cu dizabilitati vor avea asistenti maternali profesionisti

Cinci mii de persoane cu dizabilitati care beneficiaza de servicii consiliere pentru incurajarea ocuparii vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unui voucher de 5.000 de euro pentru achizitionarea de dispozitive si tehnologii asistive si tehnologii de acces in vederea angajarii, a anuntat ministrul Muncii, Marius Budai.

"Am anuntat intentia noastra de a depune un proiect pentru acea tehnologie asistiva pentru persoanele cu dizabilitati. Am depasit perioada de elaborare a proiectului, iar acum suntem in etapa de dezvoltare a proiectului. Sunt deja semnate contractele, iar cadrul normativ este asigurat. Prin acest program, cinci mii de persoane cu dizabilitati care beneficiaza de servicii de informare si consiliere din partea agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca pentru incurajarea ocuparii vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unui voucher in cuantum de 5.000 de euro pentru achizitionarea de dispozitive si tehnologii asistive si tehnologii de acces in vederea angajarii. De asemenea, circa 200 de angajatori vor primi subventie pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati," a precizat Marius Budai.

Asistenti maternali profesionisti pentru copiii cu dizabilitati

Pentru sprijinirea copiilor cu dizabilitati, ministrul a amintit ca in acest an a demarat procesul de formare si marire a corpului asistentilor maternali profesionisti. Astfel, prin proiectul cu fonduri europene Team-UP vor fi angajati alti 4.000 de asistenti maternali profesionisti care vor beneficia si de formare profesionala. De asemenea, si cei 11.000 de asistenti maternali deja angajati vor beneficia de formare profesionala. Programul se va derula pana in 2023 si are o valoare totala de 569 de milioane de euro. O treime din asistentii maternali formati si angajati se vor ocupa exclusiv de copii cu dizabilitati.

Contracte cu fonduri europene au fost semnate si pentru constructia a 8 case de tip familial pentru copii institutionalizati, din care patru sunt pentru copii cu dizabilitati (doua in Constanta, una in Buzau si una in Timisoara).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ajutor copii cu dizabilitati

Articole recomandate

Citeste si despre