Consiliere premaritala pentru tinerii necasatoriti

/ / Modificat: 2006-12-12
Consiliere premaritala pentru tinerii necasatoriti

Tinerii care vor sa se casatoreasca, dar nu stiu ce ii asteapta dupa ce vor dobandi noul statut pot apela la serviciile primului centru de consiliere premaritala din tara.


Tinerii care vor sa se casatoreasca, dar nu stiu ce ii asteapta dupa ce vor dobandi noul statut pot apela la serviciile primului centru de consiliere premaritala din tara.

Situat in sectorul 2 al Capitalei, centrul "Pas in doi" isi propune sa ofere un sprijin real tinerilor care vor pasi in viata de familie. "In sectorul 2, dintr-un total de 3.226 de casatorii cate am oficiat de la inceputul anului, s-au inregistrat 506 divorturi, ceea ce ne-a facut sa ne gandim la o alternativa pentru viitoarele cupluri de tineri", a declarat ieri, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, prezent la inaugurarea noului centru. Acesta sustine ca principala cauza pentru care se ajunge la divort este violenta asupra femeii si a copilului.



"Societatea nu mai poate accepta aceste abuzuri iar autoritatea trebuie sa actioneze pentru a dezvolta relatiile normale intr-o familie", sustine primarul. Astfel, tinerii vor putea sa discute gratuit cu specialisti ai centrului despre viata de cuplu, dar si despre drepturile pe care le dobandesc in urma casatoriei. Totodata, membrii tinerelor familii pot afla informtii referitoare la normele prevazute in codul familiei.

"Dorim sa ii invatam pe tineri ce este familia, care sunt drepturile si responsabilitatile pe care le au unul fata de celalalt, iar atunci cand apare un copil, acesta sa vina pe lume intr-un climat de intelegere", a declarat directorul centrului, psihologul Valentina Andrei. Unul dintre obiectivele majore pe care si le propun spcialistii din cadrul centrului "Pas in doi", este acela ca noii casatoriti sa deprinda abilitatile necesare pentru a accesa serviciile si oportunitatile oferite de comunitatea locala.

Tinerii vor beneficia de sfaturile unui psiholog, sociolog, consilier juridic, sau medic. De asemenea, in cadrul sedintelor de consiliere vor putea fi accesate si informatii provenite din partea unui specialist din cadrul serviciului de stare civila.

Citeste tot articolul in: Curentul

12 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre