Concurenta in gradinite si scoli


Un copil bucurestean din trei va ramane, la toamna, fara loc la gradinita, conform estimarilor Inspectoratului Scolar. "Avem in Bucuresti un deficit de 10.000 de locuri. Am incercat programe prin care locurile sa creasca. Sunt insa constient de faptul ca nu vom putea acoperi aceste lipsuri pana la 15 septembrie", a marturisit Cristian Alexandrescu, seful Inspectoratului Scolar Bucuresti. In Capitala sunt 30.000 de copii de varsta prescolara.

Problema construirii de noi gradinite care sa acopere numarul mare de copii prescolari tine de consiliile locale, generale si de primarii. Si la scoala sunt probleme, desi locurile pentru clasa I ar fi suficiente. Parintii prefera sa aleaga pentru copiii lor scoli despre care stiu ca sunt foarte bune.

"Problema este ca sunt unitati de invatamint care sunt suprasolicitate de parinti si unitati de care acestia fug. Daca au o scoala langa bloc, parintii prefera sa isi trimita copiii chiar si in alt sector daca stiu ca este vorba despre o unitate de invatamint buna", spune Cristian Alexandrescu.

Pentru a supravietui, scolile vor fi obligate sa faca schimbari. "Nu mai conteaza ca acum trei ani elevul a cerut sa fie inscris. Trebuie sa se tina cont de niste criterii eligibile si corecte", este de parere inspectorul.

Citeste tot articolul in: Cotidianul

23 Februarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul