Concediu platit pentru parintii adoptivi

/ / Modificat: 2006-12-18
Concediu platit pentru parintii adoptivi





  

Oficiul Român pentru Adoptii intentioneaza sa elaboreze un proiect de lege pentru încurajarea adoptiilor nationale.

Astfel, cei care adopta un copil care are cel putin patru ani ar putea beneficia de concediu platit. În acest timp, parintii ar urma sa îl integreze pe copil în familie. În acest moment, în România sunt în jur de 300 de copii mari care pot fi adoptati.

"Am comunicat foarte mult cu familiile care au adoptat copii de 4 ani si de la ei mi-am dat seama ca ar avea nevoie de timp de acomodare cu copilul", a declarat Teodora Bertzi, presedintele Oficiului Român pentru Adoptii.

Reprezentantii Oficiului Român pentru Adoptii anunta ca în acest an numarul copiilor abandonati a scazut. În acelasi timp, numarul adoptiilor s-a mentinut la acelasi nivel cu cel de anul trecut. În România, 80 de mii de copii din totalul de 4,6 milioane sunt institutionalizati. Dintre acestia, o treime au fost încredintati rudelor.

COPII ABANDONATI

2003 - 5.130

2005 - 2 580

2006 (pâna în septembrie) - 1200

COPII ADOPTATI

2005 - 1136

2006 (pâna în noiembrie)- 1067

COPII INSTITUTIONALIZATI

ROMÂNIA - 1,65%

FRANTA - 1,7%

FINLANDA - 1,35%

Totusi, România este în acest moment singura tara monitorizata de Comisia de Libertati Civile a Parlamentului European, în domeniul protectiei si adoptiei copilului. În tara noastra, adoptiile internationale sunt în continuare interzise. Desi România face lobby pentru eliminarea interdictiei, eforturile de pâna acum au fost zadarnice.

Sursa: REALITATEA TV

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre