Coca Cola si Pepsi Cola interzise in scolile din Letonia


Guvernul leton a anuntat interzicerea vanzarii in scoli a alimentelor si bauturilor care contin coloranti si arome artificiale, cafeina si edulcoranti, fiind vizate marcile Coca Cola si Pepsi Cola, relateaza AFP.

"Colorantii si aromele artificiale pot provoca reactii alergice. Organismele copiilor sunt mai sensibile la produsele chimice", a explicat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

In locul bomboanelor, chipsurilor, sucurilor si gumelor de mestecat, cantinele scolilor vor fi aprovizionate cu alune nesarate, fructe confiate, sandvisuri, apa minerala si sucuri fara zahar.


Interdictia va intra in vigoare la 1 noiembrie. In iulie, fostul secretar de stat american Madeleine Albright i-a cerut presedintelui leton Vaira Vike-Freiberga sa nu interzica vanzarea produselor Coca-Cola in scolile letone.Doamna Albright este presedintele companiei Albright Group, iar Coca-Cola este unul dintre clientii sai.

ROMPRES

23 August 2006


  &nb

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul