Cel mai gras bebelus din lume. Are greutatea unui copil de 9 ani!

/ / Modificat: 2018-11-08
Cel mai gras bebelus din lume. Are greutatea unui copil de 9 ani!

S-a nascut un bebelus normal, dar la 9 luni are greutatea unui copil de 10 ani. A fost un bebelus, aparent sanatos, care la nastere a cantarit 3,5 kilograme. Insa, pe masura ce lunile au trecut el a inceput sa dezvolte o pofta de mancare foarte mare, ceea ce a facut ca la aproape un an de zile sa cantareasca apropape 30 de kilograme.

Este povestea unui baietel din Tecoman, Mexic, Luis Manuel González Pantoja, cel de-al doilea fiu al lui Isabel si al partenerului sau.

Ce diagnostic a primit bebelusul

Desi nu sunt siguri, medicii s-au incumetat si i-au pus un dignostic. Se pare ca este vorba despre sindromul Prader-Willi, o boala genetica cauzata de un esec in exprimarea genelor pe cromozomul 15 si care provoaca o intarziere a cresterii, a dezvoltarii psihomotorii, precum si a dizabilitatii intelectuale si a deficientei in producerea de hormoni in axa hipotalamo-hipofizo-suprarenala.

Asta duce la un apetit excesiv care genereaza obezitate si care poate provoca diabet zaharat, modificari ale temperaturii, capacitate scazuta de a simti durerea, tulburari de respiratie in timpul somnului si chiar tulburari de somn, printre multe alte probleme.

bebe-obez

Daca se confirma diagnosticul, micutul poate urma doar un tratament paliativ, deoarece nu s-a gasit inca un leac pentru aceasta boala si, in plus, acesta este destul de scump (aproximativ 450 de euro pe injectie).

Ca sa-l poata ajuta, familia a initiat o campanie de strangere de bani pentru a urma tratamentul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obezitate Obezitate copii Obezitate infantila

Articole recomandate

Citeste si despre