Ce spune ministrul Educatiei despre desfiintarea clasei pregatitoare: "La conducere este altcineva"

/ / Modificat: 2019-11-21
Ce spune ministrul Educatiei despre desfiintarea clasei pregatitoare:

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, nu ia in calcul schimbarea propusa de Ecaterina Andronescu, cea care a condus destinele invatamantului romanesc pana in luna august 2019, de a desfiinta clasa pregatitoare. Anisie a precizat ca nici nu se gandeste la asa ceva.

"Doamne fereste, eu nu stiu de unde anume s-a pornit cu acest... Este viziunea doamnei Andronescu. Acum, la conducerea Ministerului Educatiei este altcineva, prin urmare va spun foarte clar: este exclus ca la acest moment sa se desfiinteze clasa pregatitoare. Sa nu uitam ca totusi eu am facut parte din echipa care a realizat Legea nr. 1 din 2011. Deci, in 2012 am fost persoana care a introdus, impreuna cu ministrul de atunci, clasa pregatitoare si nu se pune problema ca tocmai eu sa fiu cea care desfiinteaza clasa pregatitoare," a declarat Monica Anisie, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai adaugat ca nici propunerea Ecaterinei Andronescu de a fi redenumita clasa pregatitoare in "clasa intai"  nu se va materializa, prin urmare "lucrurile merg in continuare la fel."

Ecaterina Andronescu vroia sa modifice structura sistemului de invatamant, in asa fel incat elevii sa intre direct, de la gradinita, in clasa intai, la varsta de 6 ani, iar clasa pregatitoare sa nu mai existe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Monica anisie Ministrul educatiei Clasa pregatitoare

Articole recomandate

Citeste si despre