Ce spun parintii copilului decedat dupa ce a cazut in fosa septica a scolii

/ / Modificat: 2019-04-16
Ce spun parintii copilului decedat dupa ce a cazut in fosa septica a scolii

Un copil de 3 ani a murit dupa ce a cazut in fosa septica a unei scoli din judetul Iasi.

Micutul urma sa mearga la gradinita abia din toamna, dar conducerea scolii ii convinsese pe parinti sa-l aduca la cursuri, ca sa se obisnuiasca.

Baietelul a fost insotit de fratele sau mai mare, care i-a anuntat pe dascali ca cel mic disparuse.

Dupa doua ore, copilul a fost gasit in fosa septica, construita chiar de tatal sau, cu 11 ani in urma. Aceasta era acoperita cu un capat de tabla ruginita. Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, iar directorul a fost demis in urma votului unanim al membrilor Consiliul de Administratie al ISJ Iasi.

Reactia parintilor

Mama spune ca baiatul era cu fratele sau mai mare si a cerut voie sa mearga la toaleta. Dupa doua ore de cautare, omul de serviciu a vazut sapca micutului langa fosa.

"Daca nu il dau la scoala, ce se intampla? Vin si imi iau copii la stat ca sunt neglijenta si nu vreau sa ii dau la scoala. Pentru ce ii mai dam la scoala? Copilul pentru ce il dai la scoala? Ca sa il stii in siguranta, sa stii ca invata.

Cand au venit pompierii cu salvarea l-au scos mort din apa, inecat de acolo, din apa. L-au resuscitat, au stat aproape trei ore," a spus Elena Silica, mama baietelului, potrivit Digi24.

"L-am dat la gradinita ca asa mi s-a cerut sa il dau sa se acomodeze cu copiii si acum el se duce sub pamant", a marturisit si Gheorghe Silica, tatal micutului.

La inceputul anului 2018, in Romania, erau 2.600 de scoli cu toaleta in curte. Cele mai multe sunt in Moldova, Iasiul fiind pe locul trei cu peste 200 de unitati de invatamant.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre