Ce pedeapsa i-a aplicat o invatatoare unui copil "vinovat" ca e rom si supraponderal

/ / Modificat: 2019-10-15
Ce pedeapsa i-a aplicat o invatatoare unui copil

Dubla discriminare la o scoala din judetul Iasi. Un elev de 7 ani a fost pedepsit de invatatoare, pentru ca este rom si supraponderal fiind pus sa stea in genunchi si cu mainile in sus, desi micutul are probleme cu inima.

Povestea a fost facuta publica de Elena Motas, consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iasi si fost cadru didactic. Rasismul sistemic este, din pacate, o realitate a scolii romanesti, dupa cum spun atat profesorii, sociologii, cat si elevii. 

Fosta vanzatoare, angajata ca invatatoare

Aceasta a scris pe Facebook ca, din cauza lipsei personalului calificat din sistemul de invatamant, la soala din satul Zece Praini directorul a angajat ca invatatoare o "fosta vanzatoare la un market, fara experienta si testare," potrivit Mediafax.

"Aceasta doamna a venit insotita la scoala de sotul ei si de propriul copil. A considerat foarte educativ sa puna un copil rom din clasa a II-a sa stea in genunchi cu mainile sus... drept pedeapsa. Copilul suferea de obezitate si insuficienta cardiaca. Sa umilesti un copil de 7 ani in fata propriului copil mi se pare o lectie de rasism si un abuz emotional fara precedent. Umilinta ar fi durat si mai mult daca educatoarea nu ar fi dat buzna in clasa, educatoarea de etnie roma. Directorul a incercat sa musamalizeze incidentul si a sfatuit-o pe vanzatoare sa demisioneze, insistand ca mama elevului sa nu faca sesizare," se arata in postare.

Elena Motas mai precizeaza si faptul ca a sesizat Inspectoratul Scolar.

"O demisie nu rezolva criza din sistem, iar musamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Invatatoare Pedeapsa Elev pedepsit

Articole recomandate

Citeste si despre