Ce CONDITII trebuie sa indeplineasca Romania pentru a relaxa masurilor dupa 15 mai

/ / Modificat: 2020-04-24
Ce CONDITII trebuie sa indeplineasca Romania pentru a relaxa masurilor dupa 15 mai

Inainte de relaxarea masurilor in contextul pandemiei de coronavirus, Romania trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

Doctorul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societatii Nationale de Medicina a Familiei, a vorbit despre planul de masuri si conditiile impuse de Comisia Europeana.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca Romania

  • numarul de cazuri de coronavirus sa fie in descrestere; 
  • sistemul sanitar sa poata fi capabil de a face fata daca numarul imbolnavirilor creste din nou; 
  • sa existe capacitate de testare.

"Trebuie sa spunem foarte clar ca in acest moment exista o foaie de parcurs pe care au elaborat-o specialistii de la Comisia Europeana si care prevede cel putin trei conditii pentru a putea sa incepem masurile de relaxare. 

Prima dintre acestea o reprezinta numarul de cazuri care trebuie sa fie descrescator, adica sa trecem pe o panta descendenta.

A doua masura se refera la capacitatea de spitalizare, dar nu numai. Adica trebuie sa avem un numar de paturi disponibil pentru ca in cazul în care vor reaparea cresteri in numarul de imbolnaviri, atunci spitalizarea sa fie capabila sa faca acest lucru. Dar e vorba de asezarea sistemului sanitar astfel incat sa poata face fata noii situatii.

A treia masura foarte importanta o reprezinta capacitatea de testare. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l avem atunci cand vom relaxa se va referi la a cunoaste exact care este circulatia in teritoriu," a spus medicul Gindrovel Dumitra la Antena 3.

Sursa: Antena 3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Romania Conditii Masuri relaxare

Articole recomandate

Citeste si despre