Cazul fetitei din Mehedinti. Procurorul general a cerut ca micuta sa nu fie lasata sa paraseasca Romania

/ / Modificat: 2019-06-24
Cazul fetitei din Mehedinti. Procurorul general a cerut ca micuta sa nu fie lasata sa paraseasca Romania

Scandalul in care este implicata fetita din Mehedinti ia amploare. Dupa ce a confirmat ca a fost deschis dosar penal pentru modul brutal in care Sorina a fost luata cu mascatii din familia de asistenti maternali, procurorul general al Romaniei, Bogdan Licu, cere instantei sa interzica plecarea micutei din tara.

Cazul fetitei din Mehedinti. Cerere de revizuire a deciziei de adoptie

Institutia pe care o conduce a facut si o cerere de ordonanta presedintiala pentru a interzice parintilor adoptivi plecarea din Romania impreuna cu Sorina, pana la administrarea probelor din dosarul penal deschis.

"In vederea indeplinirii rolului constitutional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societatii, de aparare a ordinii de drept si a drepturilor si libertatilor cetatenilor, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astazi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanta presedintiala adresata Tribunalului Mehedinti prin care a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora adoptata, pana la administrarea probelor in dosarele penale constituite la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie", a anuntat luni Parchetul General printr-un comunicat de presa.

Institutia cere si ca parintii adoptivi sa asigure fetitei consiliere psihologica timp de trei luni, in Romania.

Sorina a fost adoptata de o familie de romani din America, dupa ce nicio familie din tara nu a dorit sa o adopte, potrivit autoritatilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita mehedinti Ancheta fetita mehedinti

Articole recomandate

Citeste si despre