Cazul fetitei din Mehedinti. De ce au pierdut sotii Sacarin si Sorina primul avion spre SUA

/ / Modificat: 2019-07-22
Cazul fetitei din Mehedinti. De ce au pierdut sotii Sacarin si Sorina primul avion spre SUA

La o luna dupa ce a fost luata din casa asistentei maternale care a crescut-o 6 ani, Sorina a parasit Romania, alaturi de parintii adoptivi, familia Sacarin.

Dar plecarea nu a fost lipsita de peripetii. Cei doi soti au pierdut primul avion, care a decolat in timp ce acestia erau supusi controlului la frontiera.

Politistii de frontiera au facut verificari amanuntite cu privire la documentele de calatorie ale minorei.

Gabriel Sacarin, tatal Sorinei, i-a intrebat pe politistii de frontiera de ce nu sunt lasati sa se imbarce in avion si i s-a raspuns ca trebuie facuta o "verificare amanuntita."

"A fost vorba de o problema la Politia de Frontiera, la acele ghisee unde se face verificarea documentelor, mai ales ca in situatia de fata a fost un caz intens mediatizat, iar copilul a trebuit sa aiba toate hotararile instantei," scrie Libertatea.

Sotii Sacarin si-au cumparat bilete pentru alt zbor si au plecat impreuna cu fetita, cu o intarziere de doua ore.

Fosta familie nu a stiut de plecarea Sorinei

Familia asistentei maternale nu a stiut nimic despre plecarea fetitei din tara.

"Nu s-a stiut absolut nimic. Ne-a luat prin surprindere faptul ca s-au solutionat atat de repede problemele referitoare la pasaport si viza. Chiar este pur si simplu revoltator. (...) Trebuia ca fetita sa ramana in tara cu parintii, adica familia Sacarin, pentru ca acum urmeaza cercetarea penala, stim ca este obligatorie. Stam si ne intrebam acum cum vor solutiona aceste acte de procedura," a precizat avocatul familei asietentei maternale, citata de Agerpres.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Caz fetita mehedinti Fetita mehedinti adoptie

Articole recomandate

Citeste si despre