Cazul care a uimit medicii. Doi frati paralizeaza in fiecare noapte, iar expertii nu gasesc diagnosticul

/ / Modificat: 2019-03-14
Cazul care a uimit medicii. Doi frati paralizeaza in fiecare noapte, iar expertii nu gasesc diagnosticul

Doi frati din Pakistan au uimit lumea medicala. Acestia intra intr-o stare vegetativa imediat dupa ce apune soarele.

In cursul zilei, Shoiab Ahmed (13 ani) si Abdul Rashid (9 ani) sunt ca toti ceilalti copii. Se roaga si se joaca, in timp ce soarele straluceste pe cer.

Dar, pe masura ce se intuneca, energia lor pare sa dispara. Seara, cei doi baieti paralizeaza si au nevoie de ajutor chiar si pentru cele mai simple sarcini, cum ar fi sa manance. O data cu rasaritul soarelui, copiii sunt din nou normali. Pentru ca par ca-si capata energia de la soare, acestia sunt numiti "copiii solari," scrie doctorspatch.com.

O cauza posibila ar putea fi mostenirea genetica, deoarece mama copiilor este verisoara primara a tatalui lor. In Pakistan, casatoriile intre verii primari este o practica destul de comuna. Tatal spune ca micutii au fost asa de la nastere. Omul mai are un fiu de un an, care sufera de aceeasi boala.

frati1

Medicii nu au gasit diagnosticul

Situatia ciudata a celor doi copii a reprezentat o mare provocare pentru comunitatea medicala din Pakistan, care nu a reusit sa le puna un diagnostic fratilor.

Javed Akram, profesor de medicina la Institutul Pakistanez de Stiinte Medicale, a marturisit ca nu poate explica boala misterioasa care ii afecteaza pe cei doi frati, desi a fost infiintat un consiliu format din 27 de experti in domeniu, care au efectuat 200 de teste sanguine si genetice. Rezultatele au fost trimise la Johns Hopkins si Guy's Hospital din Londra.

Comparati cu floarea soarelui

Ceea ce i-a uimit si mai tare pe experti este faptul ca aceasta boala nu a fost mentionata in literatura de specialitate. "Copiii solari" sunt, probabil, singurii din lume al caror metabolism este asemanator cu floarea soarelui.

Expertii medicali testeaza chiar probele de sol si de aer din jurul casei. Medicii au efectuat mai multe teste neurologice, printre care si "Testul Romberg" pentru a detecta daca sunt probleme cu simtul proprioceptiv si teste pentru maduva osoasa, dar nimic nu a dat rezultate pana in prezent.

Doctorii vor acum sa consulte medici din strainatate pentru a gasi un remediu pentru aceasta boala misterioasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiune frati Afectiune rara

Articole recomandate

Citeste si despre