Caz socant al unei femei care a nascut, desi se afla in coma

/ / Modificat: 2019-01-08
Caz socant al unei femei care a nascut, desi se afla in coma

O femeie din Statele Unite, aflata de 14 ani in coma, dupa un accident in urma caruia a fost la un pas sa moara inecata, a nascut un baietel. Aceasta este gazduita de sanatoriul Hacienda HeathCare din Phoenix, cu o activitate de 50 de ani, unde primeste ingrijire permanenta, potrivit www.cbsnews.com.

Momentul in care a intrat in travaliu, pe 29 decembrie 2018, a fost un soc pentru ingrijitori.

„Incepuse sa geama si nu stiam ce e cu ea. Nimeni nu a stiut ca era insarcinata pana cand n-a nascut un baietel,” a declarat cineva din cadrul personalului, la un post local de televiziune, conform digi24.

Cum s-a intamplat

Cum femeia nu este constienta, singura posibilitate de a ramane insarcinata ar fi violul, a declarat o persoana apropiata ei.

Cazul este cu atat mai revoltator cu cat s-a petrecut intr-una dintre institutiile non-profit, foarte cunoscute si respectabile, care se ocupa in fiecare an de ingrijirea a 2.500 de persoane numai in Arizona.

Politia din Phoenix a deschis o ancheta pentru agresiune sexuala, iar conducerea sanatoriului a anuntat ca face propria ancheta si isi revizuieste toate procedurile si protocoalele, in conditiile in care deja sunt temeri ca ar putea exista si alte cazuri de agresiuni sexuale asupra persoanelor aflate in stare vegetativa. Astfel niciun barbat nu va mai avea voie sa intre neinsotit in camera unuei femei.

De asemenea, directorul executiv al Hacienda HealthCare, Bill Timmons, si-a anuntat luni demisia, conform NBC News. Demisia sa a fost acceptata in unanimitate de membrii consiliului de administratie al centrului, potrivit unui comunicat emis de aceasta institutie.

Deocamdata, politia nu a dat amanunte despre ancheta si nu se stie nici daca a identificat vreun suspect, mai ales ca una dintre surse a spus ca pacienta avea nevoie de ingrijire non-stop si multi oameni au avut acces in camera ei.

Tasha Menaker, militanta care conduce o asociatie impotriva violentei sexuale si domestice in Arizona, a facut un apel la politie sa preleveze ADN de la angajatii clinicii pentru ca tatal copilului sa fie identificat.

Exista si alte cazuri

In anul 2015, o femeie din Argentina a ramas insarcinata, desi se afla in coma, iar in 1996, cei de la New York Times au scris despre cazul unei femei de 29 de ani, care, de asemenea, a ramas insarcinata si a nascut, cand se afla in coma.

Se pare ca au fost noua cazuri de sarcini duse in coma, in istoria medicinei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Coma

Articole recomandate

Citeste si despre