Caz ireal la Barlad: o femeie sustine ca este insarcinata, dar doctorii au pus diagnosticul de "sarcina inchipuita"

/ / Modificat: 2019-02-13
Caz ireal la Barlad: o femeie sustine ca este insarcinata, dar doctorii au pus diagnosticul de

Caz de domeniul stiintifico-fantastic la spitalul din Barlad! O femeie in varsta de 30 de ani sustine ca este insarcinata si se apropie de teremenul de nastere, in timp ce medicii spun ca este vorba despre o sarcina inchipuita.

In urma unui control efectuat in Germania pe data de 15 ianuarie, Andreea Todeila din comuna Falciu sustine ca a fost dioagnostica cu sarcina ascunsa.

"Am ajuns in tara, venind din Germania, pe data de 5 februarie. Acolo am fost la doctor peste tot, cu dureri de spate si mi s-a spus ca sunt insarcinata, dar ca am uter septat si copilul nu se vede. Eu le-am spus ca am mai avut aceasta problema la primul copil, in 2011, cand am fost la fel.

Am fost dusa la spital sa nasc, iar la control nu s-a vazut bebelusul. Mi s-a spus ca am chist si m-au operat ca sa il scoata si cand colo era un copil, o fetita de 3,4 kilograme. Medicii din Germania mi-au facut toate testele posibile, dar nu au iesit pozitive, dar cand au facut testul la san, a iesit pozitiv, adica am lapte.

Au spus ca 60% exista posibilitatea sa fie sarcina. Ei nu si-au asumat sa ma opereze, m-au trimis in tara, la medicii care mi-au facut operatia de cezarian in 2011. Pe 5 februarie am venit, pe 7 februarie am inceput sa am contractii si am venit la spital la Barlad cu ambulanta. Copilul misca, aveam contractii! M-au dus in sala de nasteri, m-au tinut doua ore in sala de travaliu, mi-au zis ca am uterul fisurat si membranele rupte. Dupa ce au ascultat inima copilului, au zis ca bate, dar m-au dus in salon la ginecologie.

A venit apoi doamna doctor Boca, cu care am nascut primul copil. Mi-a facut si ea tot felul de teste, dar mi s-a spus ca nu sunt gravida, ci balonata! Iar eu am baut in doua zile o jumatate de pahar de iaurt. Am dureri insuportabile, merg rau de durere si doamna doctor ma trimite acasa. Nu am vrut sa plec pana nu-mi face operatie, ca sa se vada ce am! Mi-a zis ca sunt obeza, sa plec oriunde la alt spital, aici sa nu mai stau ca nu am nicio sarcina! Si eu nu mai pot de durere!”, a declarat Andreea Todeila pentru vremeanoua.ro.

Ce spune medicul

Medicul care a preluat-o pe femeie sutine ca aceasta nu este insarcinata.

"Pacienta a fost preluata de mine si de medicul Andreea Cara, pe 7 februarie, la orele 18.00 de la CPU, cu sarcina la termen si uter cicatriceal, ea fiind adusa cu ambulanta, la urgenta. Medicul Cara Andreea, a infirmat prezenta sarcinii, pacienta prezentand un glob vezical si un sindrom dureros abdominal.

Diagnosticul de sarcina a fost infirmat prin examen clinic si ecografic. Pacienta este obeza, gravida declarativ, cu sarcina urmarita in Germania, declarativ si fara documente asupra ei, sustine ca este gravida conform parerii medicilor din Germania, 60% da, 40 % nu, diagnostic sustinut de prezenta unei secretii mamelonare (de galactoree). Testul de sarcina efectuat la indicatia celor trei medici de garda este negativ.

A fost diagnosticata de noi cu amenoree secundara cauza hipofizala si sarcina inchipuita, motiv pentru care s-a cerut consult endocrinologic si primeste diagnosticul de amenoree secundara, obezitate, recomandandu-se dozari hormonale specifice unei astfel de situatii. Se instituie in cursul internarii terapie hormonala pentru declansarea ciclului menstrual si antibioterapie si antiinflamator pentru sindromul dureros abdominal.

De asemenea, a fost descoperita si cu Hepatita B, ea nestiind ca are si acest virus. Este externata dupa 5 zile de spitalizare cu efectuarea analizelor hormonale in laborator si cu revenirea cu rezultatele", a precizat medicul Adina Boca pentru vremeanoua.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Femeie insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre