Caz ciudat. Doi nigerieni au facut un copil alb

/ / Modificat: 2019-04-17
Caz ciudat. Doi nigerieni au facut un copil alb

Cand intr-un cuplu apare un copil este foarte normal sa vorbesti cu cei din jur cu cine seamana. Daca a luat mai multe trasaturi de la mama sau de la tata.

Fiind foarte mici, este dificil sa le identifici trasaturile, dar unele ies in evidenta chiar din primele clipe de viata.

Un lucru neobisnuit s-a intamplat unui cupul de nigerieni. Bebelusul lor s-a nascut cu pielea alba si ochii albastri. Ben si Angela Ihegboro, traiesc la Londra si si-au botezat fetita Nmachi.

africa3

Care este explicatia medicilor

Cazul lor a atras atentia presei din intreaga lume, iar medicii de la spitalul din Londra, unde s-a nascut micuta spun ca nu au exclus ca aceasta sa sufera de o tulburare recesiva care afecteaza pigmentarea pielii.

africa2

Culoarea pielii este determinata de aproximativ 12 gene diferite care controleaza pigmentarea sau melanina care o produce.

"Suntem cu totii amestecuri genetice, intr-o oarecare masura, si va fi ocazional o convergenta a versiunilor palide ale acestor gene in afro-americani si caraibieni alb-negru", a scris Bryan Sykes, profesor la Universitatea din Oxford, Anglia, intr-o lucrare de cercetare cu privire la acest caz.

Cum au reactionat parintii

In momentul in care mama a vazut-o pe Nmachi a fost foarte fericita, s-a bucurat sa afle ca este sanatoasa, insa s-a intrebat cum era posibil sa fie atat de diferita de restul familiei.

"Stiam ca era un copil miraculos, dar ma intrebam ce s-a intamplat", a spus Angela.

"In momentul in care am vazut-o mi s-a parut foarte ciudat ca avem o blonda intr-o familie neagra. Este fiica mea, dar nu stiu de ce este blonda", a spus si tatal copilului.

Parintii au mai povestit ca dupa nastere s-au asezat sa o priveasca in tacere si au fost atat de surprinsi, incat s-au intrebat daca este cu adevarat fiica lor.

Dar Ben este convins ca este fiica lui si refuza sa creada ca sotia i-a fost necredincioasa, asa cum au insinuat cei din jur.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Genetica

Articole recomandate

Citeste si despre