Cand se redeschid gradinitele particulare: raspunsul lui Raed Arafat

/ / Modificat: 2020-06-05
Cand se redeschid gradinitele particulare: raspunsul lui Raed Arafat

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a avertizat asupra redeschiderii scolilor si gradinitelor particulare in perioada imediat urmatoare, in conditiile in care s-a tot speculat inceperea activitatii acestora dupa data de 15 iunie. 

"Scoala este pâna la 15 septembrie inchisa clar. Ulterior, depinde cum evolueaza. Dar la acest moment nu exista, sa nu speculam cu nimic si sa se pregateasca pentru un mod de desfasurare a activitatii", a declarat secretarul de stat in MAI, Raed Arafat.

Intrebat daca masura se aplica si gradinitelor private si scolilor particulare, Arafat a spus: "La acest moment aceasta este decizia: 15 septembrie deschiderea scolii".

Raed Arafat a tinut sa precizeze ca "pentru restul amplasamentelor este normal sa mai apara discutii pe perioada aceasta de relaxare", dar ca "trebuie sa intelegem ca oamenii sunt cei care au cerut ca scoala sa nu se deschida, iar acum oamenii stiu ca daca trimit copilul indiferent unde intr-o colectivitate, copilul poate sa devina vectorul de infectie pentru familie".

"Copilul nu va fi afectat grav, am vazut ca nu sunt foarte afectati, dar pot fi vectori de infectie", a avertizat Raed Arafat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre