Campania pentru copii "Sport pentru viata"
 

A inceput campania "Sport pentru Viata", o campanie de resposanbilitate sociala initiata de Gabriela Szabo, prin intermediul asociatiei cu nume omonim si organizata de agentia de comunicare Pastel Age.

Campania este creata la initiativa Gabrielei Szabo, care a a avut ocazia sa remarce diminuarea drastica a bazei naturale de selectie pentru sportivii de performanta, cauzata de lipsa interesului pentru sport, de dezvoltarea defectuoasa a copiilor generata de carenta miscarii fizice si de alimentatia necorespunzatoare.

Sedentarismul este, insa, o problema extinsa, cu implicatii puternice nu doar asupra sanatatii fizice a oamenilor, dar si asupra celei psihice, a tonusului, a eficientei in munca.


Corpul uman este creat pentru miscare si, in lipsa acesteia, procesele fiziologice normale sunt tulburate, uneori pana la dereglarea totala.

Prima actiune a campaniei este Turul de promovare a sportului in scoli. Turul se adreseaza copiilor din clasele I – IV, cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani.

 Aceasta se desfasoara la sfarsitul lunii mai, in 5 scoli bucurestene. Copiii participa la competitii si jocuri sportive, pe principiul unui campionat intre clase. Au loc concursuri de baschet si badminton, cros, curse de viteza, dar si stafete, alergare in saci si alte tipuri de jocuri.

De asemenea, vor avea loc ateliere de dans si de desen. La tur participa si sportivi celebri: Andreea Raducanu, Otilia Badeascu, Elisabeta Lipa, Diana Oprea, Monica Iagar, Claudia Isaila, Camelia Potec. In fiecare scoala, evenimentele se desfasoara intre orele 9 si 14.

In prima zi din cadrul Turului de Promovare a Sportului in scoli, peste 150 de copii s-au antrenat cu Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Diana Oprea, Claudia Isaila, Eugen Craciun si Mihai Turcan.

"Copiii au fost extrem de incantati", a declarat Gabriela Szabo, dupa eveniment. "Nu s-au oprit o clipa din miscare, au strigat, si-au facut galerie unii altora, au fost niste sportivi adevarati. Ne-ar placea sa facem in fiecare zi un astfel de eveniment, daca s-ar putea", a incheiat sportiva.

Turul de Promovare a Sportului in Scoli va continua in zilele urmatoare cu scolile 177, 45, 12 si 162. La scoala 177 vor fi prezente, alaturi de Gabriela Szabo, Laura Badea si Monica Iagar. Ziua de foc a turului va fi cea de vineri, 25 mai, cand cei 500 de copii ai scolii 45 le asteapta pe Diana Oprea si Andreea Raducan.

Caravana se va finaliza cu evenimentul Arenele de Joaca, organizat pe 2-3 iunie, in Parcul Herastrau, la Roata Mare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul