Buget de austeritate la Primaria Capitalei. Gradinitele si scolile, cele mai afectate

/ / Modificat: 2019-06-21
Buget de austeritate la Primaria Capitalei. Gradinitele si scolile, cele mai afectate

Primaria Capitalei va discuta saptamana viitoare proiectul de rectificare al bugetului pe anul 2019, in urma caruia se vor reduce cheltuielile cu peste 600 de milioane de lei.

Principalele taieri vor fi de la scoli, gradinite sau spitale.

Daca proiectul de rectificare va fi aprobat, invatamantul va pierde 35 de milioane de lei.

Astfel, din cei 7.985.000 de lei alocati pentru construirea si modernizarea de gradinite mai raman doar 25.000 de lei. Pentru lucrarile de infrastructura in invatamantul primar si gimnazial, reducerea se face de la 42.518.000 la 22.052.000 de lei.

Gabriela Firea ataca Guvernul

"Cand la finalul anului trecut si inceputul acestui an am atras atentia in nenumarate luari de atitudine publice ca Bugetul Primariei Capitalei este masacrat, parca am vorbit in pustiu. Pe buna dreptate, celor din tara nu avea de ce sa le pese - au ei problemele lor -, iar cei din Bucuresti au tacut malc. Toti! Parca luptam pentru bugetul meu personal, nu al Primariei Generale: singura care achita facturile serviciilor publice pentru toata Capitala: subventii si investitii in transport public in comun, nefacute de peste 15 ani, subventii si investitii nefacute 30 de ani pentru termificare (apa calda si caldura), investitii in 19 spitale, 300 cladiri de consolidat in 30 de ani s-au refacut doar 20, finalizare lucrari de infrastructura incepute, demararea altora noi, absolut necesare", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Municipalitatea motiveaza ca rectificarea este necesara dupa ce impozitul pe venit a scazut la 10% si Executivul nu a dat banii promisi pentru echilibrarea bugetelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre