Bucurestiul va avea autobuze scolare. Care este scoala aleasa pentru proiectul pilot

/ / Modificat: 2019-09-04 10:10:07

Bucurestiul va avea autobuze pentru elevi. Este un proiect pilot, care ar putea fi extins in toata Capitala.

autobuz

Primele autobuze vor iesi pe traseu chiar in prima zi de scoala. Cu 6 zile inainte de inceperea noului an scolar s-au facut ultimele pregatiri si a fost verificat traseul.

Scoala 195 din sectorul 3, aleasa pentru proiectul pilot

Pentru proiectul pilot a fost aleasa Scoala 195 din sectorul 3. Este cea mai mare din Bucuresti si din Romania, cu peste 2500 de elevi, motiveaza primaria.

Pentru ca elevii sa fie in siguranta, in fiecare masina va fi un controlor de la Societatea de Transport Bucuresti, iar politia locala a detasat un echipaj la scoala, in timp ce altul va patrula pe traseu.

"Nu a fost niciodata, nu stiu cum va functiona, este un lucru bun, nou, dar ca orice lucru nou, creaza temeri," a spus directoarea scolii, potrivit stirileprotv.ro.

11 autobuzele cu 4 trasee

Autobuzele scolare vor circula pe 4 trasee fixe si vor prelua copiii din statii prestabilite, despre care parintii vor afla de la scoala. Elevii vor cobori doar in fata unitatii de invatamant, apoi vor merge in clase. Dupa ore vor pleca acasa cu aceleasi autobuze. Primul pleaca dimineata, la ora 7, iar ultimul, dupa ora 6 seara. Pe masini va fi un panou pe care scrie autobuz scolar. 

STB a alocat 11 autobuze, insa primaria anunta ca va cumpara altele mai mici ca sa incapa pe toate strazile. 

In Timisoara si in Cluj, autobuzele scolare circula de anul trecut iar pe traseele lor s-a redus aglomeratia.

Taguri Bucuresti

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre