Biserica, masuri impotriva coronavirusului: Copiii pot fi impartasiti cu lingurita de acasa

/ / Modificat: 2020-02-28
Biserica, masuri impotriva coronavirusului: Copiii pot fi impartasiti cu lingurita de acasa

Teama de coronavirus a determinat Patriarhia Romana sa ia masuri pentru a putea fi prevenita contaminarea cu noul virus Covid–19.

Astfel, Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane le recomanda crediciosilor sa respecte normele de igiena transmise de MInisterul Sanatatii si dau si dezlegari speciale pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

BOR: Copiii pot fi impartasiti cu lingurita de acasa

Reprezentantii BOR au precizat ca in "in Biserica Sfanta Impartasanie se pregateste si se administreaza totdeauna in conditii de igiena totala, iar icoanele sunt frecvent igienizate."

Persoanele care au teama de imbolnavire prin impartasirea din Sfantul Potir cu lingurita comuna pot cere preotului, in mod exceptional, impartasirea, in orice moment al zilei, din Sfanta Euharistie pentru bolnavi. Aceasta le poate fi oferita intr-o lingurita adusa de acasa si folosita exclusiv in acest scop, de o singura persoana. O firimitură din Sfanta Euharistie este pusa intr-o lingurita cu vin.

Patriarhia face apel si la respectarea cu strictete a tuturor masurilor transmise de Ministerul Sanatatii si de celelalte autoritati abilitate:

- spalarea riguroasa a mainilor si a fetei cu apa si sapu;

- acoperirea gurii si a nasului in caz de tuse si stranut;

- dezinfectarea obiectelor si suprafetelor frecvent utilizate.

Toate acestea reprezinta masuri exceptionale temporare, fiind ingaduite de Biserica Ortodoxa Romana, ca adaptare in situatie de epidemie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biserica Coronavirus Copii

Articole recomandate

Citeste si despre