Bebelusi internati fara parinti. Mama: "Mi s-a spus ori sa-l las singur, ori sa plec cu el bolnav"

/ / Modificat: 2020-05-29
Bebelusi internati fara parinti. Mama:

Copii de un an sau de cateva luni, internati in spitalul de Pediatrie fara parinti. Se intampla la Brasov, iar situatia a determinat mii de mame sa ia atitudine, intr-o petitie online. 

Conducerea Spitalului de Pediatrie Brasov spune ca a fost nevoita sa limiteze accesul insotitorilor in spital din cauza masurilor speciale de triaj, impuse de pandemia de coronavirus.

"Initial, am crezut ca este o gluma proasta"

Masura a fost luata pe data de 16 martie, cand a fost creat un izolator cu 15 paturi in care ajung toti micutii pacienti si insotitorii lor. Acestia raman acolo pana cand afla daca au sau nu noul coronavirus. Dar capacitatea redusa a izolatorului a limitat numarul de apartinatori acceptati.

"Sa-ti vezi copilul aproape mort si sa nu fii lasat sa stai langa el, nici macar in picioare?" a spus o mamica.

"Gandirea aceasta, de a-ti abandona copiii de un an si sub un an mi se pare crunta," a marturisit o alta mamica.

"Mi s-a parut socant. Initial, am crezut ca e o gluma proasta, dar am realizat ca doamnele de acolo insistau si spuneau ca nu am decat doua variante: sa-l las singur si sa plec sau sa plec cu el bolnav, pe semnatura," a precizat o alta mama.

Ce spune conducerea spitalului

Revoltati de aceasta situatie, parintii au initiat o petitie online si cer Ministerului Sanatatii sa elimine restrictiile privind internarea apartinatorilor in spitalele de Pediatrie. Petitia a adunat aproximativ 8.500 de semnaturi, cele mai multe din Brasov.

"In acest spatiu limitat, am zis asa: incercam sa internam sau internam mamele care alapteaza, mamele copiilor cu handicap, mamele copiilor cu afectiuni oncologice, neuropsihice si, in limita locurilor ramase libere, oricare alta mama. In contextul asta, al pandemiei, am incercat sa ne pazim foarte mult, in primul rand pacientii si sa stiti ca, in al doilea rand, am vrut sa ne pazim mult personalul," a explicat dr. Liviu Muntean, director medical la Spitalul de Pediatrie Brasov, potrivit Digi24.

De la jumatatea lunii martie, in Spitalul de Pediatrie Brasov au fost internati 580 de copii si 300 de mame. Opt dintre cei ajunsi la izolator au fost depistati cu noul coronavirus si transferati la Spitalul de Boli Infectioase Brasov sau la Spitalul de Pediatrie Sibiu.

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre