Bebelus roman, cel mai mic copil despartit de parinti la granita Statelor Unite cu Mexic

/ / Modificat: 2019-06-17 12:35:40

Cel mai mic copil separat de parinti de sistemul de imigratie al Administratiei Trump a fost un bebelus roman, pe nume Constantin Mutu. Micutul avea 4 luni cand a fost luat de langa tatal sau si dus intr-o familie adoptiva in Michigan. tatal lui a fost deportat in Romania. Povestea a fost dezv─âluita de reporterul Caitlin Dickerson, pentru The New York Times

granita

Parintii lui Constantin, Vasile si Florentina Mutu, au plecat din Romania in Mexic, in 2018, cu doi dintre cei cinci copii ai lor, cu gandul de a cere azil in SUA. S-au pierdut unii de ceilalti in Mexic. Florentina si copilul de 4 ani care era cu ea s-au intors in Romania, iar Vasile a fost prins in Texas de catre agentii de la frontiera. Bebelusul Constantin a fost luat si trimis la o familie adoptiva in Michigan.

La doi ani, nu merge si nu vorbeste

Reporterul NYT a calatorit in Michigan pentru a discuta cu familia adoptiva, si apoi in Romania, unde s-a intalnit cu familia Mutu, reunita dupa ce tatal a fost extradat, iar Constantin, acum in varsta de doi ani, a fost si el trimis acasa prin decizia unui judecator. 

Desi are doi ani, Constantin nu poate vorbi si nu poate merge singur, fiind afectat de experienta traita, la fel ca si parintii lui.

Dezvaluirile NYT arata ca peste 700 de copii au fost separati de parinti in 2018 la granita SUA cu Mexic.  

Taguri Bebelus

Citeste si despre