Bebelus nascut prematur, refuzat de maternitatile din Romania

/ / Modificat: 2018-11-14
Bebelus nascut prematur, refuzat de maternitatile din Romania

In ce situatie a ajuns sistemul medical romanesc! Viata unui bebelus nascut prematur la maternitatea din Slatina a atarnat de un fir de par. Micutul, care a cantarit 990 de grame cand a venit pe lume, nu a putut fi transferat la niciun alt spital din tara, in care putea primi ingrijirea de care avea nevoie, din cauza ca nu s-a gasit niciun loc.

Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina au facut tot posibilul sa-l tina in viata pe bebelus. Acesta era in stare grava si avea nevoie de transfuzie. In cele din urma, s-a gasit un incubator la un spital din Timisoara.

La momentul transferului, bebelusul avea 25 de zile, dar in ultimele 3 zile petrecute la Slatina, starea micutului se agravase.

"In primele zile, cazul a putut fi gestionat, avem incubatoare, am achizitionat, dar am cerut transferul in momentul in care a fost nevoie de transfuzie. Duminica s-a cerut transferul la Bucuresti, dar nu a fost gasit incubator. Pana la urma a fost transferat la Timisoara. Era in stare grava, dar stabila in momentul plecarii," a declarat Catalin Rotea, managerul spitalului din Slatina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus prematur Prematuri Bebelusi nascuti prematur

Articole recomandate

Citeste si despre