Barbatii se tem cel mai mult de ironia femeilor


Exista temeri pe care fiecare om le are, indiferent de sex. Pot fi combatute doar daca gandim pozitiv. Pe femei le sperie cel mai tare agresivitatea barbatului. In schimb, acesta este mai sensibil la remarcile ironice feminine. Alte temeri care bantuie subconstientul masculin sunt legate de performantele sexuale, financiare si sociale care musai trebuie sa fie superioare partenerei. "Acum exista o temere a barbatului fata de o partenera care castiga mai bine sau este mai bine plasata din punct de vedere social decat el", spune psihologul Aurora Liiceanu.

Aceste calitati ale femeii ii complexeaza si, ca urmare, relatia in cuplu poate fi tensionata. O alta "fobie" a barbatului modern in raport cu partenera sa este legata de ironia acesteia.

"Fiind mai orgoliosi, barbatii cu greu suporta ca femeia sa-si bata joc de ei", explica Aurora Liiceanu. Pentru ca femeile au un sablon rigid pe care-l aplica atunci cand isi cauta un partener, multi barbati se sperie ca nu vor corespunde asteptarilor. De aici si refuzul lor de a se angaja in relatii de lunga durata si amanarea varstei la care isi intemeiaza un camin.

(Magda Serban)    

Citeste tot articolul in: Adevarul     

30 I ulie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul