Barbatii cu vocea groasa au mai multi copii
 

Specialistii spun ca barbatii cu vocea groasa tind sa aiba mai multi copii decat cei care vorbesc mai subtire, relateaza BBC News.

Descoperirile se bazeaza pe un  grup de vanatori in Tanzania cunoscuti sub denumirea de Hadza, care pot fi studiati impartial deoarece nu folosesc metode de contraceptie.

Barbatii care atingeau note mai joase cand vorbeau aveau cu doi copii mai mult in medie decat cei pitigaiati.

Se stie ca femeile ii gasesc mai atractivi pe baritoni. Exista mai multe motive pentru care vocea groasa si succesul reproducerii ar putea sa fie relationate. Acest tip de voce sugereaza un nivel de testosteron crescut, ceea ce le-ar putea face pe femei sa creada ca sunt vanatori mai buni si prin urmare furnizori de sperma mai buni.


Cercetatorii au ales acest grup de subiecti pentru ca isi traiesc viata ca stramosii nostrii si comportamentele lor ar putea ilustra anumite fete ale evolutiei care pot fi sterse cu buretele de cultura moderna.

Experimentul a fost foarte simplu, membrii tribului au fost inregistrati spuannd cuvantul „Hubamjo” care inseamna „Buna”, apoi specialistii au analizat vocile si au comparat datele cu numarul lor de copii.

Rezultatele au aratat ca pe masura ce vocea e mai groasa si numarul copiilor creste si ca vocea barbatilor nu are nici o legatura cu mortalitatea copiilor.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

26 Septemb rie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul