Baloniada si TraBuc-ul

Uneori imi vine sa plec din orasul asta... In fiecare zi, drumul de acasa la gradinita, unde il las pe ala micu’, de la gradinita la scoala, unde ramane fetita, apoi la slujba…si de la slujba inapoi acasa... prea multe ore petrecem pe drum. Si in fiecare zi, oricat timp ti-ai lua ca rezerva, pentru ca stii ca se circula prost la orele de varf... niciodata nu e de ajuns. Pentru ca in fiecare zi e mai rau.

Azi dimineata, cand prindeam pentru a 5-a oara stopul de la Romana, criza cotidiana de TraBuc (se traduce prin criza de nervi din cauza traficului din Bucuresti), un copil simpatic (in mod surprinzator nu era zdrentaros si nu incerca sa imi spele geamurile masinii proaspat scoasa de la spalatorie) mi-a lasat prin geamul intredeschis un bilet... L-am citit (intre timp se facuse rosu pentru a 6-a oara...): Te-ai gandit vreodata sa calatoresti cu balonul?

Buna idee, mi-am zis. Si imediat, cu imaginatia stimulata de fetele enervate din jur, in poluarea sonora in care claxoanele si invectivele se amesteca natural formand un fundal “muzical” deja familiar, am inceput – pentru a cata oara – sa pun la punct o strategie a transportului bucurestean, in care cerul sa fie brazdat de baloane, cu forme si culori fanteziste, cu statii de aterizare … poate pe terasele blocurilor?

Vino sambata, 14 aprilie, scria pe biletul meu, la ora 11 la Centrul Comercial Colentina, zona Media Galaxy pentru a incepe calatoria ta spre Galaxia Baloanelor! Concursuri, muzica, dans – in compania lui Achi, a Mesterului Cicerone, a Priceputei Zuza si a grupului Contrapunct! Mediagalaxy, Asociatia Copii pentru Copii si Contrapunct iti ofera un loc gratuit la cel mai colorat eveniment al primaverii. Incepe... Baloniada!!!

M-au readus la realitate claxoanele usor mai stridente decat in mod normal. Nu era nimic, doar verde pentru o scurta perioada si apoi, rosu pentru a 7-a oara! Oare daca l-am vota pe Cicerone ca primar general, pe Zuza ca adjuncta si Achi ar contura peisajul am putea spera intr-o ameliorare a traficului?

- Mergem, tati? m-a intrebat baiatul meu, care astepta rabdator de 30 de minute sa ajunga la gradinita.

- Ce? Nu vezi ca e rosu?

- Nu, tati - La Baloniada! Vreau si eu sa ma joc cu baloane, sa imi faca Cicerone un catel roz si sa cant cu copiii de la Contrapunct!

- Si sambata – a adaugat sora lui, care mai avea de asteptat destul pana ajungeam la scoala – sambata nici nu e asa de aglomerat, tati! Mergem?

- S-a facut verde si in sfarsit am trecut de Romana. Poate ca inca mai e o speranta... Sa nu intarziem si azi la gradi, scoala si servici, sa devina Bucurestiul mai usor de traversat, sa fie copiii nostri mai putin plictisiti si viata noastra mai vesela si mai colorata!

- Mergeeem! am zis, iar copiii au chiuit de bucurie, cu toate ca iar era rosu, de data asta la Victoriei, unde guvernul este inca alb, iar plantele verzi din jur se profilau frumos pe cerul albastru.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati site-ul www.baloniada.ro

12 aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul