Avocat: Parintii sa se opreasca din lucru 10 minute pentru a cere inasprirea pedepselor in dosarele cu minori

/ / Modificat: 2020-02-14
Avocat: Parintii sa se opreasca din lucru 10 minute pentru a cere inasprirea pedepselor in dosarele cu minori

Un avocat din cadrul Baroului Iasi a lansat o provocare pentru toti parintii din Romania. Sub sloganul "Siguranta pentru copiii Romaniei," avocatul propune un protest pentru a-i  determina pe cei care au putere de decizie  sa inaspreasca pedepsele din dosarele in care victimele sunt minore, potrivit Adevarul.

Astfel, pe 20 martie 2020, la ora 12.00, toti parintii din Romania sa se opreasca din activitatea lor pentru 10 minute si sa solicite:

  1. Parlamentului Romaniei, inasprirea pedepselor in cazul infractiunilor savarsite asupra minorilor.
  2. Guvernului (Ministerul Afacerilor de Interne) si Ministerului Public sa trateze cu maxima responsabilitate dosarele in care sunt implicati minorii, in conditii de urgenta si sa faca toate demersurile pentru tragerea la raspundere a celor vinovati.
  3. Investigatorii care gresesc in astfel de cazuri sa fie exclusi din sistem.

De ce a fost aleasa data de 20.03.2020

"Propun ca toata lumea care se opreste din activitate pentru 10 minute sa scrie pe o coala de hartie «SIGURANTA PENTRU COPIII ROMANIEI» In semn de protest pentru lipsa de reactie a autoritatilor si sa posteze mesajul pe orice retea de socializare. Am ales data de 20.03.2020 (vineri) pentru organizarea actiunii deoarece 20 martie este data echinoctiului de primavara. Echinoctiul de primavara simbolizeaza un nou inceput," a precizat avocatul Sandra Gradinaru. 

Aceasta crede ca ar trebui sa fie constituite echipe speciale de ancheta in cadrul Poltiei care sa se ocupe de un astfel de dosar. "In astfel de dosare nu se apeleaza la toate mijloacele de investigatii prevazute in codul de procedura penala, in dosarele de coruptie, de exemplu, se apeleaza cu usurinta la interceptari, dar in astfel de dosare nu," a mai spus Sandra Gradinaru.

Ea considera ca autoritatile ar trebui sa securizeze frontierele si sa nu mai permita atat de usor ca minorii sa poata fi scosi din tara, iar anchetele ce vizeaza minori ar trebui rezolvate in regim de urgenta. 

Sursa: adevarul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti

Articole recomandate

Citeste si despre