Atentie parinti! Leaganul care a dus la decesul a 10 copii

/ / Modificat: 2019-04-12
Atentie parinti! Leaganul care a dus la decesul a 10 copii

Comisia pentru protectia consumatorilor din Statele Unite (CPSC) avertizeaza clientii sa nu mai foloseasca leaganul produs de compania Fisher-Price.

Comisia a emis o avertizare despre leaganul Rock'n Play, in baza rapoartelor care arata ca 10 bebelusi ar fi decedat din 2015 pana in prezent, pentru ca parintii au folosit acest leagan, scrie CNN.

Leaganul poate pune in pericol viata copiilor mai mici de 3 luni, ce se pot rostogoli.

Se pare ca cel mai recent deces s-a inregistrat luna trecuta, potrivit lui Patty Davis, purtatoare de cuvant a CPSC.

Ce spun pediatrii

Academia americana de Pediatrie a spus ca produsul nu ofera siguranta si protectie copiilor. Conform cercetarilor specialistilor in pediatrie, au existat 32 de cazuri de decese infantile intre anii 2011-2018, printre care au fost si copii mai mici de 3 luni. Investigatiile continua pentru a se descoperi cauzele exacte ale mortii.

"Moartea unui copil este o tragedie greu de imaginat. Fisher-Price are o traditie lunga si prioritizeaza siguranta ca piatra de temelie a misiunii noastre. Generatii intregi de parinti au avut incredere in noi de mai bine de 90 de ani pentru a le oferi produse sigure pentru copiii lor. Suntem alaturi de voi din momentul in care va aduceti copilul acasa si ne asumam foarte serios siguranta produselor. Comisia pentru protectia consumatorilor si reprezentantii Fisher-Price au emis un avertisment pentru parinti in legatura cu utilizarea leaganului Rock'n Play la copiii care se rostogolesc", a spus purtatorul de cuvant al companiei Fisher-Price.

Acesta sustine ca leaganul Rock'n Play indeplineste toate standardele de siguranta aplicabile, inclusiv cele internationale ale Organizatiei Americane pentru testarea materialelor.

El le transmite parintilor ca trebuie sa respecte masurile de siguranta impuse de manualul de instructiuni al produsului: centurile de siguranta, copilul sa fie asezat pe spate, iar in leagan sa nu existe perne, paturi sau alte obiecte in plus.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Leagan Leagane bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre