Atentie, copil in masina!
 

Pleci la drum cu toata familia, cu copilul, cu catelul... Ca sofer esti responsabil de siguranta tuturor, atat a celor din masina, cat si a pietonilor. Vigilenta, reflexele sunt obligatorii atunci cand esti la volan. Soferii trebuie sa fie foarte atenti mai ales cand au in masina copii. Sunt sfatuiti sa evite accelerarile si franele bruste, pentru ca multi copii sufera de rau de masina. Cele mai frecvente simptome care apar in timpul unei calatorii cu masina sunt ametelile, greturile, varsaturile.

"Pentru a evita aceste probleme, copilul trebuie asezat in masina astfel incat sa poata privi in fata. Daca are sub 2 ani trebuie asezat in scaunul special pentru masina. Inainte de calatorie, e bine ca mama sa ii dea un antivomitiv. Aerul din masina trebuie sa fie curat, iar opririle cat mai dese. Mirosurile puternice ale odorizantelor pentru masina, fumul de tigara, mirosul de mancare pot accentua senzatia de rau", arata conf. dr. Dumitru Matei.


(Georgeta Licsandru)

Citeste tot articolul in: Jurnalul National

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul