Atentie, copii! Sedintele cu parintii sunt obligatorii


Scoala nu mai e obligatorie doar pentru elevi, ci si pentru parinti! Mamele si tatii care vor chiuli de la sedinte vor fi amendati - cu 2.000 de lei. Ba chiar ar putea fi decazuti din drepturile parentale. Propunerea vine din partea Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti si urmareste sa trezeasca interesul parintilor pentru soarta copilului la scoala.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti a propus ca la doua absente nemotivate de la sedintele cu parintii, cei mari sa fie amendati cu pana la 2.000 de lei noi. „Am solicitat nu doar amendarea... ei nu mai merita sa fie parinti”, acuza Mihaela Guna, presedinte FNAP. Parintii nu prea vad insa cu ochi buni proiectul, iar motivele cele mai invocate de partea adultilor constau in programul extrem de incarcat de la serviciu.Nici pe cei mici nu-i incanta ideea. La asa amenzi, sigur nu mai uita sa-si anunte parintii de sedinta. Ministerul Educatiei promite sa analizeze propunerea. In actualul proiect de Lege al Invatamantului Preuniversitar exista o singura santiune pentru parinti: amenzi in cazul in care copilul chiuleste prea mult de la scoala.

Sursa: Antena 3
29 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul