Asistentul SMURD, chemat sa-si salveze propriul copil. "Fiecare lacrima de-a lui inseamna ca este in viata"

/ / Modificat: 2020-05-28
Asistentul SMURD, chemat sa-si salveze propriul copil.

Ministerul Afacerilor Interne a relatat povestea incredibila a lui Sebastian Petrus, asistent medical in cadrul SMURD Timis. Acesta a participat la o misiune pentru salvarea fiului sau in varsta de 4 ani, care fusese lovit de un autoturism.

"De cateva minute elicopterul SMURD decolase de la Timisoara catre Arad, unde urma sa fie pregatit pentru o noua urgenta. In timpul zborului au primit un apel prin statie. - Va rugam sa va indreptati catre satul Fardea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o masina. Urgent trebuie transportat la spital. Nu stim daca a fost afectata coloana sau alte organe vitale. Nu se poate misca si il doare spatele. Imediat pilotul a schimbat traseul aeronavei , iar echipajul medical a inceput sa se pregateasca pentru interventie," povesteste Sebastian Petrus pe pagina MAI.

A aflat ca merge sa-si salveze propriul copil

In acel moment telefonul lui Sebastian a sunat. Era sotia lui.

"Sa stii ca voi intarzia. Sunt in elicopter, mergem la Fardea sa salvam un copil," i-a spus Sebastian.

"Sebastian, .... a fost lovit de o masina. Se plimba cu bicicleta... mai multe nu stiu. M-au sunat bunicii sa-mi spuna," i-a raspuns sotia in hohote de plans.

In cel moment, Sebastian a realizat ca merge sa-si salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp.

Cu ochii in lacrimi, dar incercand sa ramana lucid, Sebastian a indicat pilotilor care este cel mai bun loc de aterizare si a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulante catre acel loc. 

"Dar tu esti din zona," i-a spus pilotul. 

"Da. Si acum e vorba chiar de baiatul meu. El este victima," i-a raspuns Sebastian.

"Fiecare lacrima de-a lui inseamna ca este in viata"

Ajuns la fata locului, Sebastian a alergat intr-un suflet la ambulanta si acolo si-a zarit micutul intins pe targa.  

"Cand m-a vazut cel mic, a inceput sa planga. Niciodata nu am crezut ca vazandu-mi baiatul plangand, voi fi cel mai fericit om de pe pamant. Stiam ca fiecare lacrima de-a lui inseamna ca este in viata," a spus Sebastian.  

Copilul a fost preluat de catre elicopter si dus de urgenta catre Timisoara.

"Stiam ca trebuie sa il tin de vorba pe cel mic, sa nu adoarma. Vorbeam intr-una....ca niciodata, doar ca sa nu inchida ochii. Imi aduc aminte ca ii citeam povesti si voiam sa il vad cu ochisorii inchisi, dar acum il voiam treaz. Ati auzit vreodata te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus in aer, a insemnat cel mai mult," a marturisit tatal.

"Tati, tu salvezi si alti copii?" 

La Timisoara, copilul a fost preluat de o ambulanta si transportat la spital. A fost supus investigatiilor medicale de specialitate si operat la picior, urmand o perioada de recuperare. 

La iesirea din operatie baietelul  si-a intrebat tatal:

- Tati, dar de ce ai venit tu sa ma salvezi? 

- Pentru ca asta e meseria mea.- Tu salvezi si alti copii? - Da, tati... salvam pe oricine are nevoie de ajutor. 

- Tati, cand ma fac mare ca tine vreau sa fiu!  

Sebastian are 30 de ani si de 4 ani lucreaza la SMURD. A trecut prin sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vietii lui, sa-si salveze propriul copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre