"Am plans pentru tine". Lacrimile lui Papa Franscisc pentru un orfan din Romania

| | Modificat: 2019-06-04 17:19:10

Suveranul Pontif a marturisit ca in trecut a plans dupa ce a auzit povestile copiilor abandonati din Romania. "De ce sufera copiii? Nu exista un raspuns", a spus acesta.

papa-francisc-orfan

La inceputul anului 2018, Papa Francisc s-a intalnit cu un grup de orfani de origine romana, insa conversatia, desfasurata intr-un cadru privat, a fost dezvaluita abia in martie anul trecut de ziarul La Stampa. Suveranul i-a spus unui baiat ca a plans cand i-a citit scrisoarea in care relata cum si-a intalnit mama care il abandonase intr-un centru de plasament, dar femeia l-a respins.

"Tatal meu a murit. Ce vina am eu daca ea nu vrea sa ma vada? De ce nu ma accepta?," a fost mesajul scris de baiat Suveranului Pontif.

Ce i-a raspuns Papa Francisc

"De atatea ori ne intrebam <> si nu exista raspuns. Putem doar sa privim, sa simtim, sa suferim si sa plangem", le-a spus Suveranul orfanilor romani.

"Nu e vorba de vina, e vorba doar de fragilitatea adultilor, de saracia in care traiesc, de nedreptatea sociala care ii afecteaza pe cei mici si pe cei sarmani, dar si de saracia spirituala. E un sistem social gresit, inuman, care face ca o mama sa isi abandoneze copilul.

Mama ta te iubeste, dar nu stie cum sa o mai exprime. Nu poate sa o faca din cauza ca viata e grea, e nedreapta. Dragostea e inchisa in ea si nu stie cum sa o elibereze", i-a spus Papa Francisc baiatului.

Taguri Papa Papa francisc

Articole recomandate

Silueta perfecta  Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.
Silueta perfecta Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.

Ajuta la scaderea poftei de mancare, menținerea senzației de sațietate, fara reacții adverse.

Regaseste starea de calm in situații de stres.
Regaseste starea de calm in situații de stres.

Ulei Distonoplant de la Fares, formula complexa din 9 uleiuri esențiale obținute din plante medicinale, favorizeaza instalarea starii de relaxare fara a produce somnolența.

Biomicin Forte - antibiotic natural.
Biomicin Forte - antibiotic natural.

Antibacterian natural impotriva infecțiilor respiratorii. Formula pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator. Acționeaza si impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Citeste si despre