"Am plans pentru tine". Lacrimile lui Papa Franscisc pentru un orfan din Romania

/ / Modificat: 2019-06-04

Suveranul Pontif a marturisit ca in trecut a plans dupa ce a auzit povestile copiilor abandonati din Romania. "De ce sufera copiii? Nu exista un raspuns", a spus acesta.

La inceputul anului 2018, Papa Francisc s-a intalnit cu un grup de orfani de origine romana, insa conversatia, desfasurata intr-un cadru privat, a fost dezvaluita abia in martie anul trecut de ziarul La Stampa. Suveranul i-a spus unui baiat ca a plans cand i-a citit scrisoarea in care relata cum si-a intalnit mama care il abandonase intr-un centru de plasament, dar femeia l-a respins.

"Tatal meu a murit. Ce vina am eu daca ea nu vrea sa ma vada? De ce nu ma accepta?," a fost mesajul scris de baiat Suveranului Pontif.

Ce i-a raspuns Papa Francisc

"De atatea ori ne intrebam <> si nu exista raspuns. Putem doar sa privim, sa simtim, sa suferim si sa plangem", le-a spus Suveranul orfanilor romani.

"Nu e vorba de vina, e vorba doar de fragilitatea adultilor, de saracia in care traiesc, de nedreptatea sociala care ii afecteaza pe cei mici si pe cei sarmani, dar si de saracia spirituala. E un sistem social gresit, inuman, care face ca o mama sa isi abandoneze copilul.

Mama ta te iubeste, dar nu stie cum sa o mai exprime. Nu poate sa o faca din cauza ca viata e grea, e nedreapta. Dragostea e inchisa in ea si nu stie cum sa o elibereze", i-a spus Papa Francisc baiatului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Papa Papa francisc

Articole recomandate

Citeste si despre