Alocatiile vor fi marite saptamana aceasta. Cati bani vor primi in plus copiii

/ / Modificat: 2020-07-27
Alocatiile vor fi marite saptamana aceasta. Cati bani vor primi in plus copiii

Alocatiile copiilor vor fi marite in aceasta saptamana in sedinta de Guvern. Cresterea alocatiilor ar urma sa fie de 10 - 20%. 

Proiectul ia in calcul si o majorare progresiva anuala a alocatiilor pentru copii, in functie de cat va permite bugetul. Este de asteptat sa se ajunga la dublarea acestora intr-un termen cuprins intre 2 si 5 ani.

Saptamana trecuta, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca va propune Guvernului o crestere a alocatiilor dar ca procentul va fi unul sustenabil pentru buget. Ministrul adauga ca promisiunile de dublare fara o sursa de finantare nu sunt responsabile.

"A dubla peste noapte fara sa spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabila. Premierul mi-a cerut sa fiu pregatita in acest sens. PNL in acesti ani a generat o crestere a alocatiei tocmai pentru ca stim ca nu este mult. Da. Vor creste alocatiile. Sunt pregatita pentru saptamana viitoare sa intru in Guvern cu o crestere in privinta alocatiilor, dar o vom face cu siguranta cat sa fie sustenabila in buget”, spunea ministrul Muncii.

„In doua saptamani vom solutiona aceasta problema (a cresterii alocatiilor cu 15% - n.r.). Este clar, sincer va spun, ca nu avem posibilitatea sa dublam alocatiile. Am dublat alocatiile in 2019, la Legea bugetului. in momentul in care s-a adoptat legea nu erau prevazute sursele de bani”, spunea in urma cu o saptamana Ludovic Orban.

Sursa: https://www.digi24.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre