Alocatii copii 2019. Guvernul va decide astazi ce se intampla cu majorarea alocatiilor

/ / Modificat: 2019-02-19
Alocatii copii 2019. Guvernul va decide astazi ce se intampla cu majorarea alocatiilor

Guvernul decide astazi ce se va intampla cu alocatiile copiilor. Ordonanta de majorare va ajunge pe masa executivului si ar trebui sa se aplice de la 1 martie, potrivit antena3.ro.

Modificarile vin dupa adoptarea unui amendament in acest sens la legea bugetului.

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca proiectul ordonantei de urgenta privind majorarea alocatiilor pentru copii va intra in sedinta de guvern de marti, in masura in care va obtine toate avizele de la ministere. Acesta a precizat ca si copiilor cu dizabilitati ar urma sa li se aplice majorarea alocatiilor.

"Era vorba de copiii cu dizabilitati intre 2 si 18 ani si ulterior, daca urmeaza anumite studii, pana la 26 de ani, dar vorbim intre 2 si 18 ani, nu erau cuprinse si am rearanjat sumele, am recalculat si am asigurat si majorarea pentru ei. Am propus in text majorarea si pentru ei, de la 200 la 300 de lei", a declarat ministrul Muncii.

Intrebat daca va fi nevoie de alocari suplimentare la rectificarea bugetara pentru aplicarea acestor masuri, Budai a explicat:

"Deocamdata, ordonanta nu poate fi scrisa intr-un alt mod decat ceea ce e prevazut ca amendament la Legea Bugetului, dar, cu siguranta, daca vor fi situatii si va fi necesar sa suplimentam fondurile la rectificare, o vom face."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii Alocatii 2019 Majorare alocatii

Articole recomandate

Citeste si despre