Alocatie copii. Schimbare de ultim moment! CE se intampla cu alocatiile pentru copii

/ / Modificat: 2019-09-13
Alocatie copii. Schimbare de ultim moment! CE se intampla cu alocatiile pentru copii

Veste foarte importanta despre alocatiile de stat ale copiilor! Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca acestea vor fi indexate anual, in raport cu indicele de inflatie, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat ca masura se va aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2020, cheltuielile aferente majorarii alocatiilor urmand a fi incluse in bugetul pe anul viitor.

"Saptamana asta, in Comisia de munca am fost prezent la o dezbatere si am aprobat ca alocatiile pentru copii sa fie indexate anual cu rata inflatiei, pana facem alte masuri de majorare," a afirmat ministrul Muncii.

Cati bani primeste un copil

Alocatia se acorda copiilor in varsta de pana la 18 ani, dar si celor care au implinit varsta majoratului si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, pana la terminarea acestora.

Alocatia de stat pentru copii este in cuantum de 300 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul celui cu handicap, 150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa între 2 ani si 18 ani si 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul celor cu handicap.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre