Adrian Streinu Cercel, mesaj ferm pentru romanii din strainatate care vor sa vina in tara de Paste

/ / Modificat: 2020-03-05
Adrian Streinu Cercel, mesaj ferm pentru romanii din strainatate care vor sa vina in tara de Paste

Se apropie Pastele si romanii din strainatate se intorc acasa pentru a petrece alaturi de copii si familie. Dar din cauza coronavirusului acestia sunt sfatuiti sa aiba foarte mare grija. Mai ales cei din Italia, tara europeana cea mai afectata de noul COVID-19. 

Medicul Adrian Streinu Cercel a avut un mesaj ferm pentru romanii care isi fac deja planuri ca sa vina de Paste, in tara.

"Daca nu au o nevoie anume sa vina, sa nu vina. Daca trebuie sa vina in mod obligatoriu, atunci sa ia in calcul ca s-ar putea sa fie pusi in izolare la domiciliu. Acest lucru am rugat cu totii sa fie pus pe site-ul MAE, astfel incat sa stie lumea ce-o asteapta," a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Matei Bals," pentru Medika TV.

Acesta le transmite ca s-ar putea sa fie izolati la domiciului sau char in carantina.

"Daca vin in ajun de Paste, s-ar putea sa aiba o surpriza, din anumite arii, in functie de modul de evolutie a contextului epidemiologic, si sa fie pusi in izolare la domiciliu. Sau, daca sunt din locuri unde exista in circulatie acest virus, sa fie pusi in carantina institutionalizata. Deci e vazand si facand. 

Evident ca, daca vor sa vina, nu poti sa-i opresti, dar s-ar putea sa nu poata sa stea cu cei dragi si sa trebuiasca sa stea intr-o carantina sau in izolare la domiciliu fara contact cu cei din interior," a mai spus medicul.

Ministerul Sanatatii nu recomanda romanilor din Italia sa vina acasa de Paste 

Ministrul interimar al Sanatatii Victor Costache a vorbit despre faptul ca multi romani din Italia ar putea fi tentati sa se intoarca acasa de Paste, desi exista pericolul coronavirusului.

"Spun ce i-am raspuns și fratelui meu, care este în Milano, va fi in izolare 15 zile daca vine in tara. Este bine in aceasta perioada sa intelegem contextul in care ne aflam si sa ne limitam deplasarile. Recomandam sa limitam deplasarile, inclusiv ... sigur ca da, fiecare isi ia propria hotarare," a spus ministrul interimar al Sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Italia Paste

Articole recomandate

Citeste si despre