Adrian Streinu-Cercel: "Se pare ca acestui virus nu ii place frigul."

/ / Modificat: 2020-03-25
Adrian Streinu-Cercel:

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals,"  sustine ca vremea rece care s-a instalat in majoritatea regiunilor din Romania ar putea incetini raspandirea noului coronavirus. "Se pare ca acestui virus nu ii place frigul."

Cum influenteaza frigul raspandirea COVID-19

Acesta a explicat si cum influenteaza racirea climei raspandirea noului COVID-19 si a spus ca este bine din doua considerente.

"Primul este ca stratul de zapada va trebui lasat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate sa ne salveze in momentul de fata si sa decontamineze o suprafata foarte mare si sa se evite raspandirea virusului in natura.

Un al doilea aspect este acela ca, se pare, acestui virus, desi ar trebui sa ii placa frigul, nu prea îi place. Ca atare e posibil sa avem o incetinere a raspandirii lui, ceea ce ne va permite noua, in sistemul de sanatate, sa mai facem un pas in plus in tratarea acestor pacienti," a precizat Streinu-Cercel la TVR.

Apa si sapunul ne vor salva

Managerul Institutului de Boli Infectioase a mai aratat ca in momentul de fata, Romania este intr-o faza de transmitere comunitara a bolii sau, mai exact, de transmitere locala spre comunitara. In aceste conditii, Streinu-Cercel atrage atentia cetatenilor sa respecte masurile luate de autoritati.

"Daca vom sta in case, vom trece cu bine peste asta. Daca nu, vom asista si noi la ceea ce este acum in Italia," a avertizat Streinu-Cercel, care a continuat spunand ca "problema tine de igiena." 

"Apa si sapunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cat sta virusul, cat nu sta virusul pe diferite suprafete este mai putin important. Important e ce facem cu mana noastra. Daca ne spalam pe maini cu apa si sapun, daca ne spalam fata cu apa si sapun, atunci decontaminam tot ce atingem si virusul nu se poate intra  in trupul nostru,", a mai precizat medicul. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Virus Frig Institutul matei bals

Articole recomandate

Citeste si despre