AVERTISMENT OMS: "Este posibil ca acest virus sa nu dispara niciodata. HIV nu a disparut"

/ / Modificat: 2020-05-14
AVERTISMENT OMS:

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage din nou atentia asupra gravitatii pandemiei de coronavirus cu care se confrunta tot globul. 

Reprezentantii OMS sustin ca noul coronavirus ar fi la fel de periculos si de greu de eliminat ca si virusul HIV.

"Este posibil ca acest virus sa nu dispara niciodata. HIV nu a disparut, dar ne-am obisnuit sa traim cu el, am descoperit terapii, metode de preventie, iar oamenilor nu le mai este atat de teama ca odinioara. Le oferim viata oamenilor infectati cu HIV, vieti lungi si sanatoase," a afirmat Mike Ryan, director OMS.

AVERTISMENT: COVID-19 ar putea tinut sub control abia peste 4-5 ani

Acesta avertizeaza ca este posibil ca noul coronavirus sa poata fi tinut sub control abia peste 4-5 ani. Directoruul OMS face referire si la restrictiila la care multe tari incep sa renunte.

"Daca relaxezi masurile, iar transmiterea virusului este inca ridicata, atunci acea transmitere se accelereaza. Iar daca se intampla asta si nu dispui de sisteme capabile sa o detecteze, atunci vor trece zile sau saptamani inainte sa-ti dai seama ca ceva este in neregula. Si atunci, esti intr-o situatie in care singurul raspuns este o noua carantina si cred ca de asta ne temem cu totii, este un ciclu vicios," a adaugat Mike Ryan.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oms Hiv Virus Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre