ANUNTUL lui Raed Arafat: "Bucurestiul NU se inchide"

/ / Modificat: 2020-03-12
ANUNTUL lui Raed Arafat:

Capitala nu se inchide si nu se impun masuri drastice, chiar daca in Bucuresti si Ilfov au fost confirmate deja 20 cazuri. Precizrea a fost facuta de seful DSU, Raed Arafat, dupa apariti mai multor zvonuri care spuneau ca Bucurestiul va intra in carantina. 

"Daca va fi transmisia sustinuta, foarte intensa, se pot lua astfel de masuri, care sunt extreme. In momentul asta nu avem un scenariu care sa necesite asta. Daca in Capitala se va ajunge la foarte multe cazuri de infectie cu coronavirus se vor putea lua astfel de masuri, dar nu in acest moment," a spus secretarul de Stat, Raed Arafat.

Seful DSU a adaugat faptul ca nu stie  care va fi scenariul evolutiei coronavirusului in Romania. Acesta considera ca masurile de preventie au rolul de a limita si intarzia cat mai mult raspandirea virusului, pana cand va exista un vaccin si un tratament adecvat.

"Nimeni nu poate sa certifice care va fi scenariul. La acest moment sunt mai multe scenarii, nu trebuie sa speriem pe nimeni. Oamenii de stiinta au ipoteze, scenarii de lucru care nu sunt probate. Nu e un scenariu apocaliptic, nu vine sfarsitul lumii," a mai precizat Raed Arafat.

Inchisoare si amenda pentru cei care dau informatii false despre COVID-19

Pentru ca stirile false despre coronavirus s-au inmultit in ultimele zile, autoritatile au anuntat ca cei care ofera date eronate presei vor fi sanctionati. In acest sens, politia s-a autosesizat si a dechis dosare penale pentru ca "imprastierea unor zvonuri false care pun in pericol sanatatea publica reprezinta o fapta penala care se pedepseste si cu inchisoare si cu amenda," a precizat Raed Arafat, potrivit Digi24. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Bucuresti Coronavirus Secretar de stat

Articole recomandate

Citeste si despre