ANUNT de ultima ORA! Klaus Iohannis: Scolile nu se vor mai deschide pana la toamna

/ / Modificat: 2020-04-27
ANUNT de ultima ORA! Klaus Iohannis: Scolile nu se vor mai deschide pana la toamna

Klaus Iohannis a anuntat ca elevii nu se vor mai intoarce la scoala pana la toamna. Decizia a fost luata impreuna cu ministrul Educatiei si cel al Sanatatii. 

"S-a decuis ca gradintele, scolile si universitatile sa nu se mai deschida pana in toamna. Elevii si studentii nu se vor intoarece la cursuri.

Pana pe 12 iunie continua formele de invatamant la distanta. Elevii vor avea mediile incheiate cu notele pe care le au acum, se mai poate face s o evaluare suplimentara.

Faptul ca elevii s-ar intoarce la scoala ar implica doua riscuri mari. Elevii pot duce boala la scoala si riscul semnificativ este ca ei sa duca boala acasa," a explicat Klaus Iohannis.

Presedintele a precizat ca a vorbit cu autoritatile din tarile care au redeschis scolile. In Franta, intr-o localitate unde elevii s-au intors la cursuri experimental zeci dintre ei s-au infectat, iar mai multe cadre didactice au ajuns la terapie intensiva.

"Epidemia nu s-a terminat. Aud de la multi ca este cazul sa ne relaxam, ca a venit caldura. din pacate nu este asa. Nu putem sa vorbim despre o relaxare sau o incetinire," a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Klaus iojannis Scoli Decizie Toamna

Articole recomandate

Citeste si despre